Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas “Warriors”, kuru pārstāv Latvijas centra spēlētājs Andris Biedriņš, uzsākusi sarunas ar citu centru Taisonu Čandleru, vēsta ESPN.

Aizvadītajā sezonā Čandlers, spēlējot Dallasas “Mavericks” komandā, kļuva par NBA čempionu. Tomēr abas puses par līguma pagarināšanu pagaidām nav spējušas vienoties un basketbolists meklē sev jaunu darba vietu.

Ja “Warriors” un Čandlers panāks vienošanos, tad, visticamāk, Biedriņa dienas šajā komandā būs skaitītas un klubs atteiksies no viņa līguma. Atgādinām, ka NBA jaunajā kolektīvajā darba līgumā ir punkts, kurš paredz, ka katrs klubs sezonas laikā drīkstēs atteikties no viena spēlētāja pakalpojumiem, bet turpinās viņam maksāt algu. Iepriekš Goldensteitas kluba vadība paziņoja, ka rēķinās ar latviešu centru.

Tāpat Čandleru savās rindās vēlās redzēt arī Hjūstonas “Rockets”, kas meklē aizvietotāju karjeru beigušajam Jao Minam, un Ņūdžersijas "Nets".

Aizvadītajā sezonā Čandlers 74 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 10,1 punktu un izcīnīja 9,4 atlēkušās bumbas. Tikmēr 21 izslēgšanas spēlē viņā kontā vidēji astoņi punktu un 9,2 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!