Foto: LETA
Panevēžā, kur 2011.gada Eiropas čempionāta (EČ) grupu turnīrā spēlēs Lietuvas basketbola izlase, ir vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju, taču tikai četras viesnīcas ar 97 numuriem.

Lietuvas izlase tika ielozēta A grupā, kurā vēl būs Spānija, Turcija, Lielbritānija, Polija un papildus kvalifikācijas turnīra otra spēcīgākā komanda.

Visā Lietuvā ir problēmas ar viesu izmitināšanu, bet aģentūra "Reuters" uzsver tieši problēmas ar viesnīcām Panevēžā. Vēl nav pabeigta arī jaunā spēļu arēna Kauņā ar 14 500 vietām, kurā notiks izšķirošās spēles. To plānots pabeigt maijā.

Tomēr Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļas pārstāvji ir pārliecināti, ka Lietuva spēs sagatavoties līdz čempionāta sākumam. "Organizācija varētu būt lieliska... ir valdības atbalsts. Esmu pārliecināts, ka šis būs visu laiku labākais Eiropas čempionāts," svētdien Viļņā, kur Nacionālajā drāmas teātrī notika turnīra izloze, sacīja FIBA Eiropas nodaļas ģenerālsekretārs Nars Zanolins.

Lietuvā ir 3,3 miljoni iedzīvotāju. Šajā valstī EČ risināsies no 31.augusta līdz 18.septembrim, kurā piedalīsies 24 komandas, arī Latvijas izlase, kas grupu turnīra pirmajā kārtā spēlēs Šauļos pret Francijas, Serbijas, Itālijas, Izraēlas un Vācijas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!