Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlases treniņiem pievienojies saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš aizvietos slimības dēļ no valstsvienības aizgājušo Armandu Šķēli, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Atgādinām, ka Šķēle, kurš šogad bija atgriezies Latvijas vīriešu valstsvienības kandidātu vidū, sestdien ievietots slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, jo atkal saslimis ar meningītu.

Līdz ar to Vecvagars nepiedalīsies Eiropas U-20 čempionātā. Sestdien Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā Latvijas komanda aizvadīs pirmo pārbaudes spēli ar Kipras izlasi.

"Kaspara Vecvagara iesaistīšana bija plānota pēc Eiropas U-20 čempionāta, taču konkrētajos apstākļos nācās šo soli spert agrāk. Pirmkārt, Kasparam būs vairāk laika iejusties komandā, kur slodze un spiediens tomēr ir lielāks nekā jaunatnes mačos," teica Latvijas izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis. "Otrkārt, vēl viens pirmās/otrās pozīcijas spēlētājs mums nepieciešams pilnvērtīgam treniņprocesam. Jāņem vērā, ka Dairi Bertānu pagaidām cenšamies pietaupīt, viņš darbojas uzmanīgi."

"Šāds lēmums U20 izlasi nostādījis grūtā situācijā, taču valstsvienības intereses tomēr ir prioritāras. Turklāt virs U20 izlases šogad nekarājas Damokla zobens - nedraud izkrišana no Eiropas čempionāta A līgas. Zinu, ka trenera Roberta Štelmahera rīcībā ir vairāki perspektīvi saspēles vadītāji, kuriem pavērušās labas iespējas sevi parādīt," turpināja speciālists.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā no 15.augusta līdz 11.septembrim cīņa notiks sešās grupās. D grupā spēlēs Latvijas, Bosnijas, Gruzijas, Nīderlandes un Rumānijas izlases. 2013.gada rudenī uz finālturnīru Slovēnijā brauks katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Latvijas izlases kandidāti:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!