Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketboliste Elīne Dillone, kura pagājušajā nedēļā tika atskaitīta valstsvienības kandidātēm, šobrīd veic pārrunas par iespējamo spēlēšanu Igaunijas izlasē, informē sportistes pārstāvētā aģentūra "2xinc".

Dillonei paredzētas tikšanās ar Igaunijas izlases galveno treneri Jānusu Levkoju un Igaunijas Basketbola savienības pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējamo spēlēšanu Igaunijas izlasē.

Dillone (meitas uzvārdā Zīke) pavasarī trenējās ASV un cerēja iekļūt Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), taču tas neizdevās. Viņa atgriezās Latvijā, cīnījās par vietu Latvijas izlasē, taču pagājušajā nedēļā no kandidātu saraksta tika atskaitīta.

"Es tikai vēlos spēlēt basketbolu. Trenējos Maiami, biju labi sagatavojusies WNBA nometnēm un pārbaudēm, taču WNBA komandu sastāvi drastiski tika samazināti, tāpēc bija grūti iekļūt [komandās]," Dillone citēta izplatītajā paziņojumā. "Latvijas izlasē pirms Anglijas turnīra trenējos kā pamatsastāva spēlētāja, kamēr neizmežģīju potīti. Pēc atgriešanās treneris mani atskaitīja pat nepaskaidrojot iemeslus. Nacionālās izlases direktors [Māris Jučmanis] par to nezināja un nav saņēmis no trenera skaidrojumus līdz šim brīdim."

"Ja spēlēšu Igaunijas izlasē, tas nebūs kā uzbrukums manai dzimtenei, vienkārši ārzemju treneris mani izmeta no izlases, bet es gribu spēlēt. Manas dzimtas vēsture dod man otru iespēju spēlēt Eiropas čempionātā," piebilst Dillone, norādot uz igauņu saknēm savā dzimtas kokā.

Dillone šogad spēlēja Spānijā, pārstāvot "CB Olesa" komandu un kļūstot par vienu no vienības līderēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!