Foto: DELFI.lt
Lietuvas policija ceturtdien Kauņā aizturējusi 71 futbola fanu - 70 ārvalstniekus un vienu lietuvieti -, kuri ieradušies uz UEFA Eiropas līgas spēli. Fiksēti arī kautiņi starp faniem.

Ceturtdien Kauņā Lietuvas futbola klubs "Tauras" aizvadīja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo spēli pret Nīderlandes komandu "ADO den Haag". Šī kluba līdzjutēju grupas uztur saikni ar Polijas kluba Varšavas "Legia" faniem, kuri savukārt mēdz izcelties ar savu agresīvo rīcību.

Tā kā "Legia" draudzīgā komanda "ADO den Haag" spēlē netālu no Polijas, tāpēc Varšavas komandas fani nolēmuši ierasties uz maču Kauņā. Jau ceturtdienas rītā Kauņā ieradās pirmie poļu futbola fani, bet pēcpusdienā viņu skaits jau sasniedzis dažus simtus.


Pirmie nelielie incidenti notika pie Lietuvas-Polijas robežas, kur policija apturēja vienu no poļu fanu autobusiem un tajā atrada vairākas beisbola nūjas. Lai izvairītos no iespējamiem konfliktiem, autobusam tika palūgts apgriezties un doties atpakaļ uz Poliju.

Vēlāk Kauņā policija aizturēja 34 poļu un 10 Nīderlandes futbola fanus, no kuriem lielākā daļa bija stipri sadzērušies un uzmākušies vietējiem iedzīvotājiem.

Savukārt pēcpusdienā Kauņas rātslaukumā sakāvās vairāki fani. Policija aizturēja 12 fanus, kuru personības tiek noskaidrotas.

Lietuvas policija ceturtdien Kauņā strādāja pastiprinātā režīmā, jo vēl labā atmiņā ir marta notikumi. Atgādinām, ka marta beigās Lietuvas un Polijas futbola izlašu pārbaudes spēli klātienē vēroja vairāk nekā 1000 poļu fanu, no kuriem aptuveni 200 bija agresīvi noskaņoti. Toreiz policija aizturēja vairāk nekā 30 fanus, bet astoņiem futbola faniem un vienam policijas darbiniekam tika sniegta medicīniskā palīdzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!