Foto: Reuters/Scanpix
Spēles par palikšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā ar pārliecinošu uzvaru – 7:2 (3:0, 2:0, 2:2) - pār Austriju ceturtdien iesāka Baltkrievijas izlase, gūstot pirmo uzvaru turnīrā.

Saņēmuši rājienu no Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko par zaudējumiem pasaules čempionāta priekšsacīkstēs, baltkrievi maču ar Austriju uzsāka pārliecinoši, jau pirmajā trešdaļā gūstot trīs bezatbildes vārtus. Turklāt otros un trešos Baltkrievijas izlase guva nepilnu divu minūšu laikā perioda beigās.

Arī otrajā trešdaļā, kad Austrijas izlases vārtos Jurgena Penkera vietā bija stājies Fabians Veinhandls, vārtus guva tikai baltkrievi, turklāt piektos Sergejs Demagins guva, komandai esot skaitliskajā mazākumā.

Trešā perioda sākumā uz sodīto soliņa devās uzbrucējs Dmitrijs Meleško, un šo vairākumu austrieši gan izmantoja – Andreju Mezinu pārspēja Olivers Zecingers – 5:1, taču pēc divām minūtēm savu skaitlisko vairākumu uzmantoja baltkrievi – Korobovs atjaunoja piecu vārtu pārsvaru – 6:1, bet perioda vidū Kulakovs guva arī septītos vārtus. 14. Minūtē Šīhls vēlreiz pārspēja Andreju Mezinu, taču spēles liktenis jau bija izšķirts – 7:2.

Baltkrievijas izlases nākamie pretinieki cīņā par palikšanu augstākajā divīzijā sestdien būs Latvijas izlase, kas ceturtdien ar 2:5 piekāpās Slovēnijai. Slovēņi nākamo maču aizvadīs ar austriešiem.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='austrija'; $t2='baltkrievija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!