Foto: Itar-Tass/Scanpix
Lai gan pēc 2011.gada pasaules čempionāta ir zināms IIHF ranga jaunākais saraksts un teorētiski arī nākamā gada pasaules čempionāta grupu sadalījums, oficiāli tas netiek paziņots, informē IIHF.

Kā zināms, nākamajā un 2013.gadā pasaules čempionātu kopīgi rīkos Somija un Zviedrija. Nākamgad pasaules čempionātā būs tikai divas grupas pa astoņām komandām. Izlases aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Tieši Somijas un Zviedrijas kopīga čempionāta rīkošana, visticamāk, ir kļuvusi par šķērsli. IIHF jaunākajā rangā jaunie pasaules čempioni somi ir pakāpušies uz otro vietu, bet zviedri ir trešie. IIHF publiskotā informācija liecina, ka tādējādi abām rīkotājvalstīm vajadzētu spēlēt vienā apakšgrupā.

Kā informē IIHF, tad lēmums tiks pieņemts pēc visu ieinteresēto pušu sanāksmēm. IIHf paziņojumā teikts, ka grupu sadalījums var arī neatbilst jaunākajām rangam.

Ja IIHF apstiprinātu pašreizējo kārtību, tad Latvijas izlasei nākamgad vajadzētu spēlēt vienā grupā ar Krieviju, Kanādu, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju. Savukārt otrā grupā spēlētu Somija, Zviedrija, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!