Foto: F64
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans pēc Latvijas izlases pēdējās spēles pasaules čempionātā izteicās, ka var arī atstāt savu amatu, ja "tauta tā grib".

Atgādinām, ka Latvijas hokeja izlase svētdien pēdējā spēlē pasaules čempionātā ar 4:1 uzvarēja Austriju un saglabāja vietu augstākajā divīzijā. Noslēguma kopvērtējumā Latvija ierindojās 13.vietā.

Pēc mača tiekoties ar Latvijas žurnālistiem Lipmans vēlreiz uzsvēra, ka pie LHF prezidenta krēsla neturas un var to pamest, ja ir kāds, kurš šos pienākumus ir gatavs uzņemties.

Uz žurnālista repliku, ka "tauta jautā, vai Lipmans grib atkāpties", LHF prezidents atbildēja, ka neturas pie amata. "Ja tauta grib, tad es varu atkāpties. Ja jau jūs tā sakāt. Neturos ar abām rokām pie stūres. Man ir ļoti sāpīgi pēc pasaules čempionāta, esmu cilvēks, kurš atbild par darbiem, savu rīcību. Man nav tāds raksturs, ka varu laist visu garām, tikai sēdēt krēslā un neko nedarīt. Esmu viens no nedaudzajiem federāciju prezidentiem, kurš praktiski katru dienu ir federācijā - stundu, divas vai trīs, cik nepieciešams. Bet man ir arī savs bizness, tur arī ir jāstrādā, tas ir ļoti grūti. Zinu, ka citi prezidenti divreiz mēnesī tikai ierodas..."

"Ja uzskata, ka kaut ko daru nepareizi kā prezidents... Varbūt pat ar lielu prieku aizietu," divdomīgi izteicās Lipmans. LHF prezidents piebilda, ka īpaši emocionāli pārdzīvojis zaudējumu Slovēnijai, pēc kura Latvijai draudēja izkrišana uz pirmo divīziju. "Man bija šoks, ļoti pārdzīvoju, man jau bija tāda doma – priekš kam man tas viss vajadzīgs. Bet tad nomierinājos..."

LHF prezidenta amatā Lipmans atrodas kopš 1998.gada.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!