Foto: F64
Aleksandrs Ņiživijs pasaules čempionātos, visticamāk, vairs nespēlēs, pēc pēdējās spēles šī gada sacensībās svētdien izteicās Latvijas izlases uzbrucējs.

"Domāju, ka šis ir mans pēdējais čempionāts. Nākamgad vairs nebūšu, jo visam savs laiks. Varēju nebūt jau šogad, bet ko darīt, ka vajag spēlēt," pēc pēdējā mača atzina Ņiživijs. "Komandai bija problēmas un nācās savas vēlmes pastumt malā. Šogad vēl gribējās uzspēlēt, arī treneri palūdza un [ģenerālmenedžeris] Sandis [Ozoliņš]. Turpināšu spēlēt Rīgas "Dinamo", jo man vēl ir līgums uz gadu."


Kā ziņots, izšķirošajā mačā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta A divīzijā svētdien Latvijas izlase ar 4:1 pārspēja Austriju.

"Ja visas spēles nospēlētu pacietīgi kā šodien, rezultāts būtu cits. Pirmajās spēlēs spēlējām atklātu hokeju. Un atklātajā hokejā, ja neiemet tu, iemet tev," stāstīja uzbrucējs. "Saprotams, ka spēle ar Slovēniju bija pārpratums, lai priecājas par to maču - atcerēsies uz visu mūžu."

Kā ziņots, A divīzijā Latvijas izlase spēlēs arī nākamajā pasaules čempionātā, kas notiks Zviedrijā un Somijā. Tā būs jau 16.reize pēc kārtas, kad Latvija sacentīsies spēcīgāko komandu vidū.

Uz pasaules čempionāta pirmo divīziju izkrita Austrija un Slovēnija. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

Jau vēstīts, ka kopš iekļūšanas spēcīgāko komandu saietā 1997.gadā Latvijas izlase turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā spēlēja trešo reizi. Arī abās iepriekšējās reizēs Latvijai veiksmīgi izdevās saglabāt vietu elites grupā.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!