Foto: AFP/Scanpix
Francijas atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas spēlē otrdien Anastasija Sevastova zaudēja čehietei Lūcijai Hradečkai ar 3-6, 7-5, 1-6 un izstājoties no turnīra.

Pirmajā setā Sevastova zaudēja ar 3-6, bet otrajā uzvarēja ar 7-5. Trešo setu ar 6-1 savā labā noslēdza Hradečka, uzvarot visā mačā un iekļūstot nākamajā kārtā.

Jau pašā pirmajā geimā Latvijas pārstāve bija spiesta zaudēt savu servi, tādējādi nonākot iedzinējas pozīcijās. Seta turpinājumā abas tenisistes servēja ļoti pārliecinoši, kā rezultātā Hradečkai nepavērās iespējas vēl vairāk atrauties, bet Sevastovai nebija izredžu atspēlēt pirmajā geimā zaudēto punktu. Izšķirošie notikumi risinājās devītajā geimā, kad čehietei pie Sevastovas serves atkal izdevās izkārtot sev izdevīgas pozīcijas, iegūstot divas setbumbas un ar otro no tām noformējot panākumu ar 6-3.

Otrais sets iesākās diametrāli pretēji pirmajam, Sevastovai jau pirmajā geimā laužot Hradečkas servi. Ceturtajā geimā, kad servēja latviete, viņa tikai ar lielām grūtībām spēja nepieļaut pretiniecei izlīdzināt rezultātu. Līdzīga situācija atkārtojās Sevastovai servējot arī nākamo reizi, taču astotajā geimā Hradečkai tomēr izdevās pārvarēt Latvijas pārstāves pretestību, panākot 4-4. Tiesa, jau nākamajā izspēlē Sevastova savas pozīcijas atkaroja, otro reizi setā laužot čehietes servi, taču arī šoreiz pretiniece atguvās, smagā cīņā panākot 5-5. Līdzīgi situācija attīstījās arī 11.geimā, kad latviete vēlreiz izvirzījās vadībā, šoreiz pārsvaru nosargājot un uzvarot setā ar 7-5.

Noslēdzošā seta ceturtajā geimā Sevastova bija spiesta iniciatīvu nodot Hradečkas rokās, kad zaudēja savu servi un nokļuva zaudētājos ar 1-3. Nākamajā geimā latvietei bija vairākas labas iespējas punktu atspēlēt, taču tās palika neizmantotas, rezultātam tādējādi kļūstot 4-1 Čehijas pārstāves labā. Neveiksmi Sevastova piedzīvoja arī sestajā geimā, kad vēlreiz zaudēja savu servi. Nākamajā geimā Hradečka tika pie divām mačbumbām, izcīnot pārliecinošu uzvaru trešajā setā un līdz ar to arī visā mačā.

WTA pasaules rangā šobrīd Hradečka ieņem 45.vietu, bet Sevastova – 53.vietu. Līdz šim tenisistes savā starpā ir tikušās vienu reizi – 2007.gadā Žļinas turnīra ceturtdaļfinālā ar Sevastova zaudēja ar 2-6, 3-6.

Hradečka nākamajā kārtā tiksies ar vācieti Andrea Petkoviču, kura izlikta ar 15.numuru, vai serbieti Božanu Jovanovski. Savukārt trešajā kārtā šajā izlozes zarā pretiniekos potenciāli var būt austrāliete Džarmila Gaidošova, kura izlikta ar 24.numuru.

Sevastovai arī trešoreiz neizdevās pārvarēt "French open" pirmo kārtu - pagājušajā gadā Sevastova pirmajā kārtā ar 2-6, 2-6 zaudēja zviedrietei Jūhanai Lārsonei, bet 2009.gadā pārvarēja kvalifikāciju (uzvarēja trīs spēlēs) un pēc tam pirmajā kārtā ar 6-3, 4-6, 1-6 zaudēja ungārietei ungārietei Melindai Cinkai.

Sevastova turnīros nav spēlējusi kopš aprīļa beigām, kad pirmajā kārtā zaudēja Eštorilas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!