Līdzīgi kā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība, arī Čehovas "Vitjazj" direktors Leonīds Rešetņikovs daļu vainas par skandalozo incidentu Minskā novēlis uz mača tiesnešiem, no kuriem trīs bija no Latvijas, vēsta Krievijas masu mediji.

Atgādinām, ka mačs, kurā Minskas "Dinamo" ar 3:2 pieveica "Vitjaz" svētdien noslēdzās ar skandālu. Uzvaras vārtus Minskas komanda guva pēdējā minūtē, pēc kā arī sākās rupjības laukumā. 15 sekundes pirms pamatlaika beigām kautiņu izraisīja "Vitjaz" hokejists Aleksandrs Sazonovs, tomēr arī pēc tam viesi nenomierinājās un vēl pēc astoņām sekundēm konfliktā ar līdzjutējiem iesaistījās Čehovas komandas galvenais treneris Andrejs Nazarovs, kurš kopā ar spēlētājiem Aņisinu un Artemiju Panarinu sāka ar nūjām bakstīt tribīnēs esošos līdzjutējus, kuri brīdi iepriekš bija apmētājuši viesu soliņu. Nazarovs pēc incidenta tika padzīts no "Vitjazj" soliņa, bet, ejot projām, bijušais hokejists Minskas līdzjutējiem vēl veltīja rupju žestu.

Viens no mača galvenajiem tiesnešiem bija Eduards Odiņš, otrs bija Aleksejs Ravodins no Krievijas, bet līnijtiesneši bija Juris Balodis un Ansis Eglītis.

"Vitjazj" direktors norāda uz kļūdaino tiesneša rīcību, mača priekšpēdējā minūtē noraidot Čehovas hokejistu Georgiju Belousovu. Tieši šī vairākuma laikā Minskas "Dinamo" guva uzvaras vārtus, pēc kuriem sākās nekārtības un vairāki kautiņi.

"Tiesnešu komiteja pēc šīs epizodes rūpīgas analīzes mums komentēja tiesnešu rīcību. Kļūdījušies ir līnijtiesneši un arī galvenie tiesneši. Viņiem piespriedīs sodus, un tas ir tikai taisnīgi, jo lūzuma punkts bija tieši neobjektīvā tiesāšana," uzskata Rešetņikovs.

Līdzīgi kā KHL, Rešetņikovs norāda arī uz Minskas halles drošības dienestu bezdarbību, jo aiz viesu komandas soliņa nebija apsardzes darbinieku, tādējādi līdzjutēji vairākas minūtes apsaukājuši un apmētājuši "Vitjazj" ar dažādiem priekšmetiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!