Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Viena soļa attālumā no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas svētdien nonāca Rīgas "Dinamo", kas pirmās kārtas ceturtajā spēlē "Arēnā Rīga" dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo".

Foto galerija

Sērijā līdz četrām uzvarām Rīgas "Dinamo" tagad ir vadībā ar 3-1.

Pirmajā periodā astotajā minūtē Dmitrijs Pestunovs guva Maskavas komandai pirmos vārtus. Trešā perioda sākumā Ģirts Ankipāns pārsteidza pretinieku vārtsargu un izlīdzināja rezultātu 1:1. Uzvaras vārtus dažas sekundes pirms pirmā pagarinājuma beigām vairākumā guva Krišjānis Rēdlihs.

Pirms spēles

Rīgas 'Dinamo' sastāvs piedzīvojis izmaiņas. Pēc vakardienas mača ierindā nav Marks Hartigans, par kura nespēlēšanas iemesliem komanda oficiāli neko nesaka. Viņa vietā maiņā kopā ar Aleksandru Ņiživiju un Tomašu Suroviju spēlēs Roberts Petrovickis, bet ceturtajā maiņā Petrovicka vietā darbosies Andris Džeriņš. Joprojām nespēlēs Juris Štāls, bet kā septītais aizsargs pieteikts Rodrigo Laviņš.

Izmaiņas skārušas arī vārtsarga pozīciju – pirmo reizi šajā sērijā vārtos no spēles sākuma būs Kriss Holts.

1.periods

Šai mačā vismaz pirmajā trešdaļā Maskavas "Dinamo" rādīja savu ierasto spēli – disciplinētu, ciešu uzbrukumā un aktīvu aizsardzībā, un no dažu spēlētāju solītajiem kautiņiem nebija ne vēsts. Nedz Kriss Saimons, nedz Leonīds Komarovs, kuri bija gandrīz katra incidenta epicentrā sestdienas spēlē, svētdien pat nebija manāmi.

Spēli maskavieši iesāka intensīvi, veidojot uzbrukumu uz Rīgas "Dinamo" vārtiem, toties jau trešajā minūtē Krišjānis Rēdlihs devās uz sodīto soliņu. Mazākums tika izturēts, bet astotajā minūtē, komandām esot vienādos sastāvos, pirmos vārtus guva Maskavas "Dinamo" – no Alekseja Ugarova piespēles vārtus guva Dmitrijs Pestunovs, kuru vārtu priekšā nenosargāja Sandis Ozoliņš un Artūrs Podziņš.

Perioda vidū divas soda minūtes Kristapam Sotniekam, taču rīdzinieki labi nospēlēja aizsardzībā, gluži tāpat kā maskavieši perioda turpinājumā, kad divreiz uz sodīto soliņu devās Romāns Derļuks 10. minūtē un Deniss Kokarevs 15. minūtē.

Trešdaļas beigās Ģirts Ankipāns pie zilās līnijas atņem ripu pretinieku spēlētājam, taču aizsāktais uzbrukums beidzas ar noraidījumu, kad pret Leonīdu Komarovu divas soda minūtes nopelna Mārtiņš Karsums. Atlikušajās 32 sekundēs Maskavas "Dinamo" bīstamus uzbrukumus neizveido un, pirmajā pārtraukumā ejot, viņi ir vadībā ar 1:0.

2.periods

Otro periodu rīdzinieki iesāka, esot skaitliskajā mazākumā, taču to izturēja, un vienīgie notikumi šajā trešdaļā lielākoties bija noteikumu pārkāpumi, jo vārtu gūšanas momentu salīdzinoši nebija nemaz tik daudz.

Vispirms divreiz skaitliskajā vairākumā trešajā un septītajā minūtē nonāca rīdzinieki un parādīja ļoti intensīvu, pacietīgi, bet ne pārāk strauju spēli, kas gan nevainagojās ar vārtu guvumu, jo labi maskaviešu vārtos darbojās Maikls Gārnets, arī pretinieku aizsargi, pārtverot piespēles un raidot ripu ārā no savas zonas.

Perioda turpinājumā abas komandas spēlēja uzkrītoši uzmanīgi, cenšoties nepieļaut kļūdas, bez provokācijām, taču divi noraidījumi mūsējiem – 14. minūtē Rodrigo Laviņš par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju un trešdaļas beigās Roberts Petrovickis, taču abos mazākumos rīdzinieki darbojās droši, nelaižot pretiniekus tieši apdraudēt Holta sargātos vārtus.

3.periods

Pēc 43 spēles minūtēm kārtīgi varēja uzgavilēt Rīgas "Dinamo" līdzjutēju tūkstoši – sekundi pēc iemetiena Ģirts Ankipāns pārsteidza Maiklu Gārnetu ar negaidītu spēcīgu metienu – 1:1.

Pēc vārtu zaudējuma izskatījās, ka Maskavas "Dinamo" vēlas atkārtot sestdienas scenāriju un sāka spēlēt agresīvāk, rupjāk un netīrāk, un divreiz uz ledus nonāca Aleksandrs Ņiživijs, kurš turpmāk ik pa laikam spēlēja ar sāpju grimasi sejā.

Perioda vidū joprojām turpinājās aktīva, ātra spēle, taču maskavieši neturpināja "meklēt kašķi", savukārt rīdzinieki salīdzinoši vairāk apdraudēja Gārneta sargātos vārtus, un iespēja viņu pārspēt bija Aleksandram Ņiživijam, Miķelim Rēdliham, kā arī ceturtajai maiņai- Aināram Podziņam un Andrim Džeriņam.

18. minūtē Maskavas "Dinamo" pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumā, kurā norādes maskaviešiem deva nevis Znaroks, bet Harijs Vītoliņš, taču spēles stils nozīmīgi nemainījās. Kriss Holts gan kļūdījās, izmetot ripu laukumā un aizkavējās pie apmales – vārtus sargāt saskrēja visa laukuam spēlētāju maiņa, taču, par laimi, šī situācija beidzās mums labvēlīgi.

Pēdējā minūtē Trotera maiņa devās uzbrukumā, taču spēles pamatlaika beigu signāls skanēja pie neizšķirat rezultāta – 1:1, un komandām otrreiz šajā "play-off" sērijā nācās aizvadīt papildlaiku.

Papildlaiks

Papildlaiku ļoti aktīvi uzsāka rīdzinieki, cenšoties pēc iespējas ātrāk atrisināt šīs spēles iznākumu, taču lieliski vārtos darbojās Maikls Gārnets.

12. minūtē Sergejam Ugarovam bija teicama iespēja gūt uzvaras vārtus, taču netrāpīja pa ripu, bet neilgi pēc tam Ģirts Ankipāns, cenšoties izraidīt ripu tālāk no vārtiem, izsita to ārpus laukuma un par to saņēma divas soda minūtes.

Spēles turpinājumā tiesneši bez ievērības atstāja dažus asus momentus pret rīdziniekiem, konkrēti Lauri Dārziņu, un spēles temps nedaudz nokritās, turklāt vairāk darba parādījās Krisam Holtam.

20. minūtes sākumā Aleksejs Kudašovs par rupjību saņēma divas soda minūtes, un Rīgas "Dinamo" palika 51 sekunde spēlei vairākumā, ko 17 sekundes pirms pirmā papildlaika perioda beigām rīdzinieki pārvērta uzvarā – Sandis Ozoliņš ieslidoja pretinieku zonā, piespēlēja Laurim Dārziņam, kurš jau kritienā atspēlēja ripu Krišjānim Rēdliham, kurš savukārt ar spēcīgu metienu raidīja to garām Gārnetam – 2:1.

Atgādinām, ka trešdien sērijas pirmajā spēlē rīdziniekiem pagarinājumā uzvaru ar 2:1 atnesa Oskars Cibuļskis, bet ceturtdien Znaroka vadītā komanda revanšējās ar 8:4. Savukārt sestdien asumiem bagātā spēlē "Arēnā Rīga" ar 5:1 pārāki bija rīdzinieki, atgūstot vadību visā sērijā.

Rīgas un Maskavas komandu nākamā spēle 1.martā notiks jau Krievijas galvaspilsētā. Nepieciešamības gadījumā sestā spēle 3.martā ieplānota "Arēnā Rīga", bet septītā spēle - 5. martā Maskavā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:
#31 Chris Holt (#79 Mikael Tellqvist);
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#14 Jēkabs Rēdlihs – #11 Kristaps Sotnieks;
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #37 Robert Petrovicky - #43 Tomaš Surovy;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #18 Andris Džeriņš – #21 Roberts Bukarts;
#2 Rodrigo Laviņš.

Maskavas "Dinamo" sastāvs:
#34 Michael Garnett (#30 Aleksej Volkov);
#45 Chris Simon - #21 Konstantin Gorovikov - #87 Leonid Komarov;
#46 Janne Jalasvaara - #51 Dominik Granak;
#18 Aleksej Ugarov - #24 Dmitrij Pestunov - #19 Denis Kokarev;
#50 Maksim Solovjov - #39 Mihail Balandin;
#32 Aleksej Kudašov - #12 Jurij Babenko - #54 Denis Mosaļov;
#7 Maksim Veļikov - #17 Roman Derļuk;
#25 Ruslan Zainuļin - #16 Vladimir Gorbunov - #72 Artjom Černov, #69 Ņikita Dvurečenskij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!