Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla sēriju otrdien ar zaudējumu uzsāka Rīgas "Dinamo", kas viesos sīvā cīņā ar 2:4 (0:1, 1:0, 1:3) piekāpās Rietumu konferences regulārās sezonas stiprākajai komandai Jaroslavļas "Lokomotiv".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" tagad zaudē ar 0-1. Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" sērijas līdz četrām uzvarām otrā spēle 10.martā paredzēta Jaroslavļā, bet nākamās divas - 12. un 14.martā - risināsies "Arēnā Rīga".

Pirmajā periodā devītajā minūtē Aleksandrs Gaļimovs vadībā izvirzīja "Lokomotiv", bet otrā perioda ceturtajā minūtē Roberts Petrovickis panāca neizšķirtu 1:1. Pēdējās trešdaļas devītajā minūtē Marks Hartigans izvirzīja vadībā rīdziniekus, taču jau pēc nepilnas minūtes Karels Rahuneks izlīdzināja rezultātu. Nepilnas piecas minūtes pirms spēles beigām uzvaras vārtus mājiniekiem guva Ivans Tkačenko, bet pēdējā minūtē punktu "Dinamo" zaudējumam pielika Jozefs vasičeks, ripu raidot jau tukšos "Dinamo" vārtos.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" sastāvā nekādas izmaiņas nebija notikušas, komanda spēlēja labākajā sastāvā, izņemot Arvīdu Reķi, kurš palika Rīgā un nav devies uz Jaroslavļu. Rīdzinieku vārtus mačā sargāja Kriss Holts.

1.periods

Pirmo otrās kārtas "play-off" spēli abas komandas iesāka salīdzinoši mierīgi, nesteidzīgi, izlūkojot pretinieku, un, pretēji solītajam, "Lokomotiv" nebūt neizskatījās kā draudīgi favorīti šai mačā.

Perioda vidū spēles temps kļuva ātrāks, komandas, īpaši mājinieki, spēlēja plaši, atklāti, bet rīdzinieki neatpalika, un veidoja uzbrukuma momentus arī pie "Lokomotiv" vārtiem.

Krisam Holtam "Dinamo" vārtos darba gan netrūka, un devītajā minūtē viņš bija spiests izņemt ripu no saviem vārtiem – pēc trim metieniem ceturtais tomēr bija rezultatīvs, un Aleksandrs Gaļimovs guva pirmos šīs sērijas vārtus, izvirzot vadībā mājiniekus – 1:0.

Pēc zaudētajiem vārtiem spēles raksturs nemainījās, lielākoties darbība notika "Dinamo" aizsardzības zonā ar atsevišķiem pretuzbrukumiem no rīdzinieku puses. 17. minūtē gandrīz tika zaudēti vēl vienu vārti, kad Oskara Cibuļska pazaudēto ripu uztver Pāvols Demitra un kopā ar Andreju Kirjuhinu aizmūk pretuzbrukumā, kas noslēdzas mums labvēlīgi, ar lielisku Holta spēli.

Perioda beigās "Lokomotiv" palika skaitliskajā mazākumā, kad pret Juri Štālu divas soda minūtes par klupināšanu nopelnīja Jori Lehtera, taču šo skaitlisko pārsvaru rīdzinieki pirmajā periodā neizmantoja, vēl vairāk –Sanda Ozoliņa raidīto ripu pārtvēra Aleksandrs Gaļimons un netraucēti aizskrēja līdz mūsu vārtiem, un tikai vārtu stabiņš glāba "Dinamo" no vēl vienu vārtu zaudējuma.

2.periods

Periodu rīdzinieki iesāka, esot skaitliskajā vairākumā, taču drīz nonāca mazākumā, jo, glābjot situāciju pie saviem vārtiem, Marks Hartigans nopelna divas soda minūtes. Mazākumu rīdzinieki iesāka ļoti labi, ilgu laiku pat dzīvojoties pa pretinieku zonu, un Kristaps Sotnieks pat izcēlās ar labu metienu pa vārtiem.

Ceturtās minūtes vidū rīdzinieku ceturtā maiņa guva rīdzinieku pirmos vārtus otrajā "play-off" kārtā - Roberta Petrovicka no visai tāls distances raidītā ripa caur Dmitrija Kočņeva kājsargiem ieslīd vārtos – 1:1.

Rīdzinieki pēc inerces vēl turpināja uzbrukt, taču atkal "iekrita" uz pretuzbrukumu, kurā aizskrien Genādijs Čurilovs ar Aleksandru Gļimovu, bet Kriss Holts bija vietā.

Astotajā minūtē vēl viens noraidījums rīdziniekiem, divas soda minūtes Aināram Podziņām, taču arī šo mazākumu mūsējie labi izturēja, arī izveidojot pretuzbrukumus un neļaujot mājiniekiem saimniekot "Dinamo" zonā.

Perioda beigas aktīvāk aizvadīja rīdzinieki, turklāt visām maiņām bija iespēja pārspēt Kočņevu, taču periods beidzās ar neizšķirtu rezultātu.

3.periods

Trešo trešdaļu aktīvāk iesāka Rīgas "Dinamo", pirmo četru minūšu laikā Mārtiņš Karsums divreiz lika pastrādāt Dmitrijam Kočņevam, arī aizsardzībā "Dinamo" darbojās teicami, kas jo īpaši svarīgi bija perioda sākumā, kad divas soda minūtes nopelnīja Sandis Ozoliņš.

Savukārt septītajā minūtē uz sodīto soliņu devās Aleksandrs Koroļuks, bet rīdziniekiem nekādi neizdevās nostiprināties pretinieku aizsardzības zonā, lai izspēlētu vairākuma kombinācijas. Tikai 13 sekundes pirms vairākuma beigām Hartigana maiņa sāka apdraudēt Kočņeva vārtus, bet Koroļuks pa tam jau bija atgriezies laukumā. Šī maiņa tomēr nepadevās - Guntis Galviņš gar apmali piespēlēja Tomašam Surovijam, tas tālāk Aleksandram Ņiživijam, kurš atdeva perfektu piespēli vārtu priekšā Markam Hartiganam – 2:1.

Diemžēl vadībā Rīgas "Dinamo" atradās tikai 56 sekundes, kad ātru pretuzbrukumu ar spēcīgu metienu pabeidza Karels Rahūneks – 2:2.

Ar to mājinieki arvien sāka spēlēt arvien aktīvāk, ātrāk un jaudīgāk, un visai likumsakarīgi izvirzījās vadībā, kad Krisa Holta vārtu priekšā atsisto ripu vārtos raidīja Ivans Tkačenko – 3:2.

Iespēja izlīdzināt rezultātu mūsējiem parādījās perioda beigās, kad par ripas izmešanu no laukuma divas soda minūtes tika piespriestas Aleksandram Gusjkovam. "Dinamo" treneris Jūliuss Šuplers pieprasīja30 sekunžu pārtraukumu un, spēlei atsākoties, tam izdevīgā brīdī Kriss Holts devās uz rezervistu soliņu, laukumā izlaižot sesto laukuma spēlētāju. Diemžēl divu vīru pārsvars Rīgas "Dinamo" nepalīdzēja, jo savā aizsardzības zonā izcīnīto ripu Jozefs Vašičeks raidīja precīzi tukšajos rīdzinieku vārtos – 4:2.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 4-2 pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo", otro gadu pēc kārtas iekļūstot otrajā kārtā.

Savukārt "Lokomotiv" pirmajā kārtā gāja daudz grūtāk, jo tikai ar 4-3 pieveica Minskas "Dinamo", kas Gagarina kausā iekļuva pēdējā mirklī.

Tieši 12.marta spēles norise "Arēnā Rīga" bija apdraudēta, jo tajā dienā ir Valērija Meladzes koncerts, taču pirmdien Rīgas kluba vadība panāca vienošanos - pulksten 13 "Arēnā Rīga" notiks hokeja mačs, bet vakarā būs koncerts.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

#31 Chris Holt (#79 Mikael Tellqvist);
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#2 Rodrigo Laviņš – #11 Kristaps Sotnieks;
#17 Aleksandrs Ņiživijs - #3 Mark Hartigan - #43 Tomaš Surovy;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Robert Petrovicky - #23 Juris Štāls,
#18 Andris Džeriņš.

Jaroslavļas "Lokomotiv" sastāvs:

#1 Dmitrijs Kočņevs (#35 Aleksandrs Vjuhins)
#38 Pavols Demitra - #63 Jozefs Vasičeks - #83 Andrejs Kirjuhins
# 42 Mihals Barinka - #4 Karels Rahuneks
#28 Aleksandrs Kaļjaņins - #21 Genādijs Čurilovs - #11 Aleksandrs Gaļimovs
#74 Marats Kaļimuļins - #7 Aleksandrs Guskovs
#34 Konstantīns Rudenko - #12 Jori Lehtera - #94 Aleksandrs Koroļuks
#41 Aleksejs Vasiļjevs - #27 Sergejs Žukovs
#8 Aleksejs Mihnovs - #91 Daņiils Sobčenko - #17 Ivans Tkačenko
#24 Sergejs Ostapčuks - #81 Jurijs Uričevs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!