Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfinālā ceturtdien izlīdzinājumu panāca Rīgas "Dinamo", kas sērijas otrajā spēlē viesos ar 5:3 (0:0, 2:3, 3:0) pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv".

Sērijā līdz četrām uzvarām tagad rezultāts ir 1-1, bet sava laukuma priekšrocības ir ieguvuši rīdzinieki. Atgādinām, ka pirmajā abu komandu tikšanās reizē otrdien uzvaru guva Jaroslavļas "Lokomotiv", pieveicot rīdziniekus ar 4:2.

Otrā perioda otrajā minūtē Tomašs Surovijs vadībā izvirzīja rīdziniekus, bet tad divu minūšu laikā Mihals Barinka un Aleksejs Vasiļjevs panāca 2:1 mājiniekiem. Jānis Sprukts izlīdzināja rezultātu, bet divas minūtes pirms otrā perioda beigām Karels Rahuneks atguva "Lokomotiv" vadību 3:2.

Pēdējās trešdaļas sestajā minūtē Aleksandrs Ņiživijs atkal izlīdzināja rezultātu, pēc trīs minūtēm Broks Troters otro reizi spēlē vadībā izvirzīja rīdziniekus, bet punktu "Dinamo" uzvarai pielika Mārtiņš Karsums, pēdējā minūtē ripu raidot tukšos vārtos.

Pirms spēles

Uz Jaroslavļu "Dinamo" komanda devusies optimāli labākajā sastāvā, mājās paliekot tikai aizsargam Arvīdam Reķim, kurš dziedē pirksta lūzumu.

Atšķirībā no pirmās spēles, šoreiz "Dinamo" vārtus sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Otro "play-off" otrās kārtas spēli abas komandas iesāka un turpināja augstā tempā, turklāt demonstrējot labu disciplinētību – pirmā trešdaļa noslēdzās 27 minūšu laikā, un vienīgais noraidījums bija astotajā minūtē, kad Mārtiņš Karsums ar neatļautu paņēmienu apturēja ļoti bīstamu Pāvola Demitras un Andreja Kirjuhina pretuzbrukumu.

Skaitlisko mazākumu rīdzinieki aizvadīja pārliecinoši, lai arī bija vairāki uzbrukumi no "Lokomotiv" puses, taču ar tiem tika galā gan mūsējo aizsargi, gan Mikaēls Telkvists.

Brīdī, kad laukumā atgriezās Karsums, viņam izdevās saņemt ripu un izveidot labu uzbrukumu, taču neizdevās piespēle Markam Hartiganam un metiens pa vārtiem nesanāca.

Perioda otrajā pusē aktīvāk sāka spēlēt mājinieki, taču joprojām "Dinamo" labi darbojās aizsardzībā, neaizmirstot arī par uzbrukumiem – tā 13. minūtē laba izdevība atklāt rezultātu bija Broka Trotera maiņai, bet 19. Minūtē Karels Rahūneks pašaizliedzīgi metās ceļā Ģirta Ankipāna raidītajai ripai, krietni izlīdzot savam vārtsargam, kurš, iespējams, nebūtu Jaroslavļas komandas glābējs šajā situācijā.

2.periods

Lai arī pirmie uzbrukumu otrajā trešdaļā bija no mājiniekiem, pirmos šīs spēles vārtus guva Rīgas "Dinamo". Marks Hartigans uzvarēja iemetienā, ripu iegūst Tomašs Surovijs, kurš ieslidoja zonā un, triju Lokomotiv spēlētāju ieskāvienā, raida to raida vārtos caur Dmitrija Kočņeva kājsargiem – 1:0.

Zaudētie vārti acīmredzami saniknoja "Lokomotiv" komandu, kas sāka ļoti aktīvi un intensīvi strādāt uzbrukumus, kas noveda līdz Rodrigo Laviņa noraidījumam, un šo skaitlisko vairākumu mājinieki izmantoja, kad ar ļoti spēcīgu metienu no zilās līnijas vārtus guva Mihals Barinka – 1:1.

Līdzīgais rezultāts noturējās nedaudz vairāk kā pusotru minūti, un "Lokomotiv" jau izvirzījās vadībā, arī šoreiz vārti tika gūti uzreiz pēc iemetiena un ar spēcīgu metienu no zilās līnijas, kad spēlētāji vārtu priekšā aizsedza skatu Mikaēlam Telkviskam – 2:1. Vārtus guva Aleksejs Vasiļjevs.

12. minūtē pirmo noraidījumu izpelnījās "Lokomotiv" komanda, un Rīgas "Dinamo" izdodas realizēt vairākumu – Oskars Cibuļskis spēcīgi meta no zilās līnijas un ripa burzmā pie vārtiem, kurā bija klāt Jānis Sprukts un Mihals Barinka, ieslīdēja vārtos. Tiesneši ļoti ilgi skatījās videoatkārtojumu, taču lēma, ka vārti ir ieskaitāmi – 2:2.

Turpinoties Jaroslavļas komandas ofensīvai, atkal sākās noraidījumu rīdzinieku rindās. Tā Aleksandrs Ņiživijs neatļauti kavēja Aleksandru Kaļaņinu, tam ieejot zonā, bet pusotru minūti vēlāk par klupināšanu divas soda minūtes arī Tomašam Surovijam. Izturējuši mazākumu trijatā, pēc Ņiživija atgriešanās laukumā tomēr tika zaudēti vārti. Un arī šoreiz Telkvists tika pārspēts ar spēcīgu metienu no zilās līnijas – 3:2. Vārtus atkal guva aizsargs, Karels Rahūneks.

3.periods

Iesākuši trešo trešdaļu zaudētāju lomā, Rīgas "Dinamo" uzreiz sāka ar uzbrukumiem, un sestajā minūtē rezultāts tika izlīdzināts. Aleksandrs Ņiživijs ar Marku Hartiganu aizmuka pretuzbrukumā, Hartigans atdeva piespēli un Ņiživijs pārspēja "Lokomotiv" vārtsargu – 3:3.

Rīdzinieki turpināja aktīvu spēli, lai gan izskatījās, ka "Lokomotiv" ir ļoti nemierā ar šādu spēles rezultātu. Spēles lūzuma brīdis pienāca devītajā minūtē, kad Lauris Dārziņš ar ripu ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā, sagaidīja partnerus un atdeva piespēli Brokam Troteram, kurš neviena netraucēts tika līdz vārtsargam un atkal izvirzīja vadībā "Dinamo" – 4:3.

Tuvojoties spēles beigām, "Lokomotiv" mobilizēja visus spēkus, pārgāja uz spēli ar trim maiņām un centās izlīdzināt rezultātu, taču rīdzinieki ļoti pašaizliedzīgi un cieši darbojās aizsardzībā.

Mača beigās atkārtojās pirmās spēles scenārijs, tikai apgrieztā secībā – pusminūtes pārtraukumu pieprasīja "Lokomotiv" treneris un mājinieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un Rīgas "Dinamo" bija tie, kas iemeta ripu tukšajos pretinieku vārtos. Mārtiņš Karsums pielika punktu šai spēlei – 5:3.

Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" sērijas līdz četrām uzvarām nākamās divas - 12. un 14.martā - risināsies "Arēnā Rīga". Tieši 12.marta spēles norise "Arēnā Rīga" bija apdraudēta, jo tajā dienā ir Valērija Meladzes koncerts, taču pirmdien Rīgas kluba vadība panāca vienošanos - pulksten 13 "Arēnā Rīga" notiks hokeja mačs, bet vakarā būs koncerts.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

#79 Mikaēls Telkvists (#31 Kriss Holts);
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#2 Rodrigo Laviņš – #11 Kristaps Sotnieks;
#17 Aleksandrs Ņiživijs - #3 Marks Hartigans - #43 Tomašs Surovijs;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Broks Troters – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#37 Robert Petrovickis - #23 Juris Štāls, #18 Andris Džeriņš - #29 Ainārs Podziņš

Jaroslavļas "Lokomotiv" sastāvs:
#1 Dmitrijs Kočņevs (#35 Aleksandrs Vjuhins)
#38 Pavols Demitra - #63 Jozefs Vasičeks - #83 Andrejs Kirjuhins
# 42 Mihals Barinka - #4 Karels Rahuneks
#28 Aleksandrs Kaļjaņins - #21 Genādijs Čurilovs - #11 Aleksandrs Gaļimovs
#74 Marats Kaļimuļins - #7 Aleksandrs Guskovs
#34 Konstantīns Rudenko - #12 Jori Lehtera - #94 Aleksandrs Koroļuks
#41 Aleksejs Vasiļjevs - #27 Sergejs Žukovs
#8 Aleksejs Mihnovs - #91 Daņiils Sobčenko - #17 Ivans Tkačenko
#81 Jurijs Uričevs - #29 Daniels Tjarnkvists

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!