Foto: F64
Latvijas hokeja izlase 2012.gada pasaules čempionātā atkal spēlēs vienā grupā ar šī gada pasaules čempioni Somiju, pagājušā gada čempioniem Čehiju un Dāniju – ar visām šīm komandām Latvija šogad spēlēja priekšsacīkstēs Bratislavā.

Vēl šajā grupā, kas spēlēs Helsinkos, būs Kanāda, Vācija, Norvēģija un Itālija. Savukārt otrā grupā Stokholmā spēlēs Zviedrija, Krievija, ASV, Slovākija, Šveice, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

IIHF jauno grupu sadalījumu oficiāli nav apstiprinājusi, bet par šādu grupu sadalījumu ziņo vairāki ārzemju masu mediji.

Kā zināms, sākot no nākamā gada pasaules čempionātā ir mainīta izspēles kārtība. 16 izlases būs sadalītas divās grupās, bet katras grupas četras labākās komandas pēc viena apļa turnīra izspēlēšanas iekļūs ceturtdaļfinālā. Katras grupas vājākā komanda zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

2012.gada Pasaules čempionāts Zviedrijā un Somijā notiks no 4.-20.maijam.

Jau ziņots, ka tieši Somijas un Zviedrijas kopīga čempionāta rīkošana kļuva par šķērsli grupu sadalījumam. IIHF jaunākajā rangā jaunie pasaules čempioni somi ir pakāpušies uz otro vietu, bet zviedri ir trešie, tādējādi abām rīkotājvalstīm vajadzētu spēlēt vienā apakšgrupā, kā to paredzēja IIHF dokumenti.

Uzreiz pēc 2011.gada čempionāta noslēguma tika publicēts IIHF jaunais rangs, tomēr nākamā gada čempionāta grupu sadalījumu IIHF nepaziņoja. Ja IIHF apstiprinātu pašreizējo kārtību, tad Latvijas izlasei nākamgad vajadzēja spēlēt vienā grupā ar Krieviju, Kanādu, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju. Savukārt otrā grupā būtu spēlējušas Somija, Zviedrija, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!