Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) viceprezidents Vladimirs Šalajevs pēc Čehovas "Vitjazj" spēlētāju kārtējām diskvalifikācijām izteicās, ka kluba vadībai vajadzētu aizdomāties par šo ilgstoši nespēlējošo hokejistu saglabāšanu komandā, vēsta Krievijas masu mediji.

Atgādinām, ka svētdien mačā pret Rīgas "Dinamo" Čehovas hokejisti nopelnīja 102 soda minūtes. KHL pirmdien uz vairākām spēlēm diskvalificēja četrus "Vitjazj" spēlētājus.

"Lēmumu pieņēmām, ņemot vērā tikai reglamentu, nevis emocijas. Ja jau Krievijā nav nāves soda, tad, lai kā gribētos, nedrīkst to pielietot," saka Šalajevs. "Tā arī pie mums [līgā]. Kanādiešu karotāji saņēma ilgstošas diskvalifikācijas, viņi no savas kabatas segs soda naudas, bet tā ir diezgan pieklājīga summa. Domāju, ka "Vitjazj" vadītāji aizdomāsies, vai turēt šos hokejistus, kuri reāli nespēlē."

KHL viceprezidents pieļauj, ka lielāku incidentu gadījumā "Vitjazj" jautājumu varētu skatīt arī direktoru padomē. "Taču ticu, ka līdz tam mēs nenonāksim."

KHL vadība jau vairākkārt saskārusies ar "Vitjazj" hokejistu rupjībām, taču līga līdz krasiem sodiem nav nonākusi.  

Omskas "Avangard" un "Vitjazj" komandu duelis 2010.gada 9.janvārī tika pārtraukts ceturtajā minūtē, kad izcēlās masveida kautiņš. Komandas attiecību skaidrošanu turpināja arī 2010.gada 9.decembrī, kad pirmais kautiņš izcēlās jau sestajā sekundē. Šī spēle gan tika pabeigta, taču KHL piesprieda bargus sodus iesaistītajiem spēlētājiem.

Savukārt pirms spēles pret Rīgas "Dinamo" septembra beigās savā ceturtajā mačā šajā sezonā "Vitjazj" pēdējā trešdaļā atklāti centās izprovocēt Magņitogorskas "Metallurg" hokejistus uz kautiņu. Īpaši ciest dabūja "Metallurg" vārtsargs Georgijs Gelašvili, kuru traumas dēļ nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām nācās arī nomainīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!