Pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Omskā vietējais "Avangard" uzņems Čehovas "Vitjazj", bet pirms spēles atkal pastiprinājušās runas par abu komandu attiecībām un iepriekšējiem kautiņiem.

Kā zināms, "Avangard" un "Vitjazj" spēlēm pievērsta īpaša uzmanība pēc vairākiem kautiņiem šajos mačos. Uzmanība "Vitjazj" spēlētāji izpelnījušies arī jau šajā sezonā, jo pagājušajā nedēļā izcēlās ar rupjībām spēlē pret Magņitogorskas "Metallurg".

Pirms mača "Vitjazj" atteicās no treniņa, bet galvenais treneris Andrejs Nazarovs nolēma tikties ar Omskas līdzjutējiem, tomēr pēc tikšanās līdzjutēji bijuši sašutuši.

"Es visu laiku domāju, ka eju uz hokeju, bet "Vitjazj" galvenajam trenerim ir sava versija par šo spēli. Izrādās, bez kautiņiem tas nav hokejs. Pēc viņa domām, hokejā galvenais ir sišana pa muti. Tieši to vēloties redzēt līdzjutēji," krievu medijos citēta viena no līdzjutējām. "Es esmu sašutusi par viena no mūsu izlases treneru rīcību. Gribēju nodot Omskas hokeja veterānu vēstuli, bet viņš mani atklāti un ciniski "pasūtīja divas mājas tālāk", norādot, kur "man jāiebāž šī vēstule". Jau iepriekš Nazarovs no preses konferencēm aizgāja, kad viņam uzdeva neērtus jautājumus, un arī tagad viņš aizbēga kā tāds zaķpastala."

Tikmēr "Avangard" aizsargs Ansi Salmela neslēpj, ka dosies aizstāvēt savus komandas biedrus, ja "Vitjazj" rīkosies agresīvi. "Stulbi, ka šī komanda saņem tik lielu publicitāti un par to tik daudz runā. To viņi arī vēlas, rīkojot šos šovus, lai par viņiem runā. Bet mūsu uzdevums ir uzvarēt spēlē."

"Mums ir jāizvairās no viņu provokācijām, jo viņi tikai to gaidīs, lai mēs atbildam. Protams, ja kaut kas tāds notiks, tad došos aizstāvēt savus biedrus.

"Avangard" ģenerālmenedžeris Anatolijs Bardins gan solīja, ka kautiņu spēlē nebūšot. "Gatavojamies parastam mačam. Čehovas komanda prot spēlēt hokeju, ceru, ka par to pārliecināsies līdzjutēji Omskas arēnā. Bet ja sāksies provokācijas... Nu tad visiem, arī līgas vadībai, kļūs skaidrs, ka šādai komandai nav vieta Krievijas hokejā."

"Nesen runāju ar "Vitjazj" ģenerālmenedžeri Alekseju Žamnovu. Viņš pats personīgi apmeklēs šo spēli, lai nebūtu nekādu incidentu, lai hokejisti spēlētu tikai hokeju. Ceru, ka viņi savu vārdu turēs," piebilst Bardins.

"Avangard" un "Vitjazj" komandu duelis 2010.gada 9.janvārī tika pārtraukts ceturtajā minūtē, kad izcēlās masveida kautiņš. Komandas attiecību skaidrošanu turpināja arī 2010.gada 9.decembrī, kad pirmais kautiņš izcēlās jau sestajā sekundē. Šī spēle gan tika pabeigta, taču KHL piesprieda bargus sodus iesaistītajiem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!