Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Tik lielā pilsētā, kāda ir Rīgā, jābūt divām arēnām un abas varētu izdzīvot, intervijā izdevumam "Lietišķā Diena" norāda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

KHL trīs sezonu laikā rīdziniekiem vairākas spēles nācies aizvadīt Piņķos, Liepājā un pat Helsinkos, jo "Arēnā Rīga" tobrīd risinājušies citi pasākumi. Tāpat "Dinamo" vadībai savulaik ir bijušas nesaskaņas ar "Arēna Rīga" citos jautājumos. Savickis pagājušā gada aprīlī arī runāja par jaunas halles nepieciešamību un toreiz prognozēja, ka jaunā arēna varētu tikt atvērta jau 2012.gadā.

"Ir jau skaidrs, ka tāda līmeņa klubam kā Rīgas "Dinamo" ir jābūt savai hallei. Par to mēs domājam. Īpaši šo jautājumu aktualizē fakts, ka Latvijas Hokeja federācija ir izteikusi vēlmi rīkot pasaules hokeja čempionātu Rīgā 2017. gadā – tas mums dos papildu impulsu," saka Savickis. "Nav patīkami, ka mums visu laiku ir jākombinē, kur spēlēt, un mums ir pretenzijas pret "Arēnu Rīga" un tās īpašniekiem. Nav jau tā, ka stāvoklis būtu kritisks, bet saķeršanās brīžiem sanāk. Uzceļot savu halli, mēs labāk varētu organizēt treniņprocesu, varētu domāt arī par citiem procesiem – mēs uz to noteikti iesim."

Savickis norādīja, ka galvenās nesaskaņas ar "Arēna Rīga" esot finansiālos jautājumos, bet "ar kvalitāti, ko piedāvā šī arēna, mēs esam apmierināti".

"Nevaru es visu vainu par mūsu nesaskaņām uzkraut tikai arēnas vadībai. Tādā lielā pilsētā, kāda ir Rīga, jābūt divām arēnām – tā es uzskatu," savu viedokli pauž Savickis.

Pēc Savicka domām, abas halles varēs pastāvēt un nenāksies vienu slēgt. "Es domāju, ka dzīvos abas! Dzīve attīstās! Turklāt arī tad, kad cēla "Arēnu Rīga", daudzi uzskatīja, ka ilgi tā nedzīvos un stāvēs tukša, kolīdz būs beidzies hokeja čempionāts. Protams, ar šādu halli nevar pelnīt šausmīgos miljonus. Ja šādu projektu izdodas atpelnīt 15 līdz 20 gadu laikā, tad ir O.K."

"Ja būs otra halle, būs arī vairāk pasākumu, cilvēkiem būs interesantāk, un izdzīvos abas. Turklāt jau tagad ļoti bieži sporta un kultūras pasākumi pārsedzas, no tiem vienu nākas pārcelt. Nu nevaram mēs visu laiku dzīvot, kaut ko īrējot. Lēnām esmu nonācis pie slēdziena, ka hokejs varētu kļūt par Latvijas nacionālo sporta veidu, un "Dinamo" ir dzinējs tam, lai tas izdotos. Lai to panāktu, mums ir jāattīstās," piebilst Savickis.

Runājot par jauno halli, Savickis atklāja, ka ""reāli soļi jau ir sperti". "Par šo jautājumu ir runāts ar Hokeja federāciju, ar valdību un Rīgas domi. Sarunas tiek veiktas. Es gan apzinos, ka daudz par šo jautājumu atklāti runāt nevar. Mūsu valstī diemžēl ir tā – kolīdz tiek izdomāts kāds labs projekts, uzreiz kaut kā izveidojas veselas brigādes, kas mēģina tam vai nu pielīmēties, vai arī visu kavēt."

"Viss ir ļoti vienkārši... Jau tagad zinu, ka brīdī, kad sāksies reāla halles projekta īstenošana, būs cilvēki, kas mēģinās uz tā rēķina nopelnīt, lai gan darījuši nebūs neko. Tāpat domāju, ka ir daļa cilvēku, kas neobjektīvi novērtē jaunās halles celtniecības iespēju. Vēl jau ir arī cilvēki, kas uzskata, ka Latvijai vispār nekas nav vajadzīgs, un lai tikai visi brauc prom. Savukārt es neuzskatu, ka Latvija ir jāatbrīvo no cilvēkiem, lai visādi "pederseni", "anderseni" un "henrikseni" te varētu celt savas cūkkūtis," teica Savickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!