Foto: F64
Autoavārijā cietušais Vankūveras olimpisko spēļu medaļnieks kamaniņu sportā Juris Šics ārstēšanos turpina Gaiļezera slimnīcas Politraumu nodaļā, pastāstīja sportista tēva brālis, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics.

"Viņš pagulēja Intensīvajā terapijā, bet jau no pirmdienas atrodas Politraumu nodaļā," pastāstīja M.Šics. "Tagad viņam apkārt var atrasties draugi. Visi jau kaļ nākotnes plānus un zīmē kamanu skices."

"Politraumu nodaļa ir optimālākā pēc šādām traumām," stāstīja speciālists, uzsverot, ka sportistiem ārstēšanās ir īpašāka, jo dakteriem jānodrošina pilnvērtīga viņu karjeras atsākšana. "Ja viņš nebūtu sportists, ārstēšana būtu vieglāka un, iespējams, prasītu nedaudz mazāk laika, kā arī metodes būtu vienkāršākas, bet šajā gadījumā jāatgūst pilna ķermeņa funkcionalitāte."

Tagad ārsti gatavo J.Šicu noslēdzošajai gūžas operācijai, kura tiks veikta tuvākajā laikā.

M.Šics neprognozēja, kad sportists varētu atstāt slimnīcu. "Tā kā slimnīca var sniegt optimālo ārstēšanu, kā arī kvalitatīvu un intensīvu rehabilitāciju, viņam vēl kādu laiku būs jāuzkavējas," uzsvēra M.Šics.

Kā ziņots, J.Šics autoavārijā cieta pagājušās nedēļas sākumā, kad, atgriežoties mājās pēc treniņa, viņam no sānu ceļa pēkšņi priekšā izgriezusies cita automašīna. Izvairoties no sadursmes, sportistam nācies nobraukt no ceļa.

Pēc sadursmes otra mašīna atstāja negadījuma vietu.

Sportistam tika konstatēts atslēgas kaula lūzums un smaga mazā iegurņa trauma ar kaulu lūzumiem.

Iepriekš speciālists prognozēja, ka J.Šics treniņus varētu atsākt pēc aptuveni diviem mēnešiem.

Juris Šics kopā ar brāli Andri izcīnīja otro vietu 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu divnieku sacensībās. Tāpat viņi šogad izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!