Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" ceturtdien izbraukumā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzvarēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo", sagādājot maskaviešiem 11. zaudējumu pēc kārtas.

Kriss Holts Rīgas "Dinamo" vārtos pirmajā periodā atvairīja sešus pretinieku metienus,Maikls Gārnets – astoņus, bet neviens no viņiem netika parspēts, un pēc pirmās trešdaļas bezvārtu neizšķirts - 0:0.

Otrajā trešdaļā abas komandas guva vārtus, rīdzinieki - divus, mājinieki - vienus.

Maskaviešiem trešajā periodā cenšoties izlīdzināt rezultātu, tika zaudēti vēl vienu vārti, un Rīgas "DInamo" kārtējo reizi pārspēja Maskavas vārdabrāļus, šoreiz ar 3:1.

1. periods

Abas komandasspēli iesāka piesardzīgi, ar "izlūkošanu" abās zonās un pāris metieniem pavārtiem. Maskavas "Dinamo" komandā jau pirmajā trešdaļā "atzīmējās" jauniespēlētāji, soms Janne Jalsavāra un slovāks Miroslavs Šatans, pa reizei uzmetotuz Krisa Holta sargātajiem vārtiem.

Sestajā minūtē Rīgas "Dinamo" nonāca skaitliskajā vairākumā,ko ātri sāka izspēlēt pirmā maiņa, taču maskaviešu aizsargi darbojās pašaizliedzīgiun rīdziniekiem tā arī neizdevās šo vairākumu novest līdz gūtiem vārtiem.

Perioda vidū iespēja izcelties bija mūsu ceturtajaimaiņai ar Robertu Petrovicki priekšgalā, bet arī maskavieši ik pa laikamapdraudēja mūsu vārtus, taču rīdzinieki aizsardzībā darbojās cieši, prasmīgi sedzotkatru pretinieku spēlētāju teju individuāli.

Perioda 14.minūtē uzplaiksnīja emocijas – par tīšuuzgrūšanos Krisam Holtam divas soda minūtes tika piespriestas Denisam Tolpenko,bet par viņa "pārmācīšanu" noraidījums tika Sandim Ozoliņam. Neskatoties uz to,ka abas komandas spēlēja vienādos sastāvos, maskavieši tik strauji devāsuzbrukumā, it kā būtu skaitliskajā vairākumā, taču itin drīz viņu ātrumsnoplaka.

Trešdaļas beigās rīdzinieki patiešām nonāca skaitliskajāmazākumā, kad tam brīdim efektīvāko pretinieka apturēšanu bīstamā uzbrukumā –klupināšanu – izvēlējās Broks Troters. Taču atlikušajās 38 sekundēs maskavieši neizveidoja nevienu vārtu gūšanas momentu, un pirmā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvuma – 0:0.

2. periods

Otro trešdaļu Rīgas "Dinamo" iesāka, vēl esot skaitliskajā mazākumā, taču uzreiz noraidījumu izpelnījās Martins Štrbāks, un rīdzinieki, jau spēlējot skaitliskajā vairākumā, guva pirmos šai spēlē – Broks Troters patraucēja gan pretinieku aizsargam, gan vārtsargam, aizsedzot skatu uz ripu, un " iebaksta" to vārtos – 1:0.

Sestajā minūtē atkal izplūcas Deniss Tolpenko, šoreiz ar Oskaru Cibuļski, un abi dodas uz noraidīto soliņu, bet abas komandas teicami spēlē aizsardzībā, tikai Rīgas "Dinamo" ir nedaudz aktīvāki uzbrukumā. Taču perioda vidū rezultāts jau kļūst neizšķirts, kad Aleksejs Ugarovs mūsu vārtu priekšā atņem ripu Brokam Troteram un nekavējoties pārsteidz Krisu Holtu – 1:1.

Trešās maiņas aktīvā spēle 13. minūtē vainagojās ar gūtiem vārtiem, kad Jēkabs Rēdlihs no laukuma stūra pie apmales piespēlēja Jurim Štālam, kurš slidojumā raidīja ripu vārtu augšējā stūrī – 2:1.

18. minūtē Miķelim Rēdliham bija lieliska izdevība divkāršot rīdzinieku pārsvaru, kad viņš, atgriežoties laukumā no sodīto soliņa, uztvēra ripu un aizslidoja uz maskaviešu vārtiem, kur viņu "atbruņoja" pretinieku aizsargs.

10 sekundes pirms perioda beigām maskavieši nopelnīja divas soda minūtes, līdz ar to Rīgas "Dinamo trešo trešdaļu iesāka, esot skaitliskajā vairākumā.

3. periods

Nopelnīto skaitlisko vairākumu rīdzinieki trešā perioda sākumā atkal neizmantoja, nelielā vienu vārtu starpība abām komandām lika darboties aktīvi, taču spēle bija diezgan nervoza un saraustīta.

Piektajā minūtē Broks Troters izdara ļoti spēcīgu pustālu metienu, diemžēl trāpa pa vārtu stabiņu, neveiksmīgs arī izgājiens Jānim Spruktam ar Mārtiņu Karsumu devītajā minūtē – Mārtiņa raidītā ripa lidoja garām vārtiem.

Perioda vidū agresīvāk un izmisīgāk sāk spēlēt mājinieki, kā jaušot kārtējā zaudējuma tuvumu, taču viņu centienus atvēsina Miķeļa Rēdliha gūtie vārti 16. minūtes beigās – 3:1.

18. minūtes vidū Rīgas "Dinamo" saņem nepatīkamu noraidījumu – par Miroslava Šatana turēšanu ar rokām divas soda minūtes saņem Ģirts Ankipāns, līdz ar to rīdziniekiem gandrīz līdz spēles beigām bija jāpaliek skaitliskajā mazākumā. Oļegs Znaroks nekavējoties pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un nomainīja Maiklu Gārnetu pret sesto laukuma spēlētāju.

Gandrīz divas ar pusi minūtes Rīgas "Dinamo" spēlēja mazākumā, taču izturēja un sagādāja Maskavas "Dinamo" 11. zaudējumu pēc kārtas, bet paši ieguva ļoti vērtīgus trīs punktus.

Šī abām komandām bija jau piektā savstarpējā tikšanās reize šosezon - oktobrī vienības uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā mačā Maskavā Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar rezultātu 2:1, bet otrajā cīņā Rīgā laukuma saimnieki piedzīvoja zaudējumu ar 1:3. Savukārt pēc tam nākamās divas cīņas arī notika Rīgā - pirmajā mačā 22.decembrī Latvijas klubs uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar 2:1, bet otrajā spēlē 10.janvārī Rīgas "Dinamo" svinēja panākumu ar rezultātu 4:2.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs izbraukumā pret Mitišču "Atlant".

Rīgas "Dinamo" sastāvs uz spēli:
#31 Kriss Holts (#30 Edgars Lūsiņš);
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Marks Hartigans - #43 Tomašs Surovijs;
#14 Jēkabs Rēdlihs - #8 Sandis Ozoliņš;
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#6 Arvīds Reķis – #11 Kristaps Sotnieks;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Broks Troters – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Roberts Petrovickis – #23 Juris Štāls;
#44 Oskars Cibuļskis


Maskavas "Dinamo" sastāvs uz spēli:
#34 Maikls Gārnets (#30 Aleksejs Volkovs);
#53 Deniss Tolpeko - #21 Konstantīns Gorovikosv - #87 Leonīds Komarovs;
#46 Janne Jalasvāra - #51 Dominiks Graņāks;
#80 Miroslavs Šatans - #10 Konstantīns Volkovs - #19 Deniss Kokarevs;
#23 Jevgeņijs Koroļovs - #77 Martins Štrbaks;
#72 Artjoms Černovs - #12 Jurijs Babenko - #18 Aleksejs Ugarovs;
#17 Romans Derļuks - #22 Aleksandrs Selujanovs;
#69 Ņikita Dvurečenskijs - #24 Dmitrijs Pestunovs - #71 Genādijs Stoļarovs;
#3 Aleksandr Karpuškins - #39 Mihails Balandins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!